Мъж без ръце шие дрехи с краката си (видео)

  • 20 юли 2017 18:33

  • 16271
  • 0
Мъж без ръце шие дрехи с краката си (видео)
©

Мъж, роден без ръце, се реализира като професионален шивач.

Мадан Лал, на 45 г. от Хариана в Индия, се е родил без ръце и се е страхувал, че никога няма да може да получи образование и няма да успее да изкарва прехраната си. Но, решен да проправи път в живота си, той не се предава нито за миг. Мадан открива един шивач, който е готов да го обучи и сега изкарва прехраната си като професионален шивач на дрехи, използвайки краката си.

"Откакто съм се родил, се боря с живота. Когато отказаха да ме приемат в училище бях много разочаровн и тогава реших да покажа на всички, че мога да постигна нещо. Семейството ми нямаше възможност да ме обучава, а правителството нямаше да ми помогне. Така че, трябваше да направя нещо за да оцелея в този живот.

Заминах за Фатехабад за да се обуча на шивачество. Първоначално учителят отказваше да ме приеме с думите: "Вие дори не разполагате с ръце? Как бихте направили шевовете?. Помолих го да ми даде шанс. Той се съгласи. След 10-15 дни той повярва в мен и започна да казва, че ще бъда много успешен шивач.

След една година обучение Мадан се завръща в родния си град, за да отвори свой магазин.

"Хората казваха „Но той шие с краката си, ще съсипе дрехите“. Тогава лека-полека започнах да печеля доверието им и все повече хора започнаха да идват при мен.

Мадан е шивач вече 22 години и е щастлив, че е сбъднал мечтата си.

Последвайте канала на

Novini.bg
16271 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини