Виагра вдигна корупционния скандал в Южна Корея

  • 23 ноември 2016 10:33

  • 4467
  • 1
Виагра вдигна корупционния скандал в Южна Корея
© gettyimages (архив)

Администрацията на южнокорейския президент Пак Гън Хе (на снимката) купи 360 таблетки виагра и други препарати, помагащи срещу еректилна дисфункция, пише британският в. Гардиън.

Представители на държавния глава заявиха, че медикаментите се изпозлат като средство, облекчаващо симптомите на височинна болест. Наскоро Пак посети Етиопия, Уганда и Кения, чиито столици се намират на няколко хиляди километра надморска височина. От пресслужбата на президента допълниха, че лекарствата не са били използвани. "Лекари редовно дават такива медикаменти на алпинистите", мотивираха се от Сеул.

Изданието подчертана, че информацията за купуването на хапчетата бе разпространена на фона на корупционния скандал, който тресе Република Корея. Наскоро прокуратура на азиатската държава повдигна обвинения на приятелката на държавния глава Чой Сун-сил за злоупотреба с влияние и оказване на натиск върху компании.

Височинната болест е комплекс от синдроми, които се развиват при бързо изкачване на по-голяма надморската височина поради по-ниското атмосферно налягане и води до липса на кислород в организма.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4467 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хахахаахаххаха

2016.11.27 | 17:32

1
Бати. Кви са тия столици на няколко хиляди километра надморска височина. Виаграта помага ли за липсата на кислород? Като Водолаз питам.

Добави коментар

Водещи новини