Червеният кръст поиска помощ за Северна Корея

  • 21 септември 2016 12:31

  • 1811
  • 1
Червеният кръст поиска помощ за Северна Корея
© Gettyimages (архив)

Червеният кръст призова днес спешно да бъдат отпуснати 15,5 милиона долара за подпомагане на севернокорейците, пострадали от наводненията. Потвърдени са най-малко 138 смъртни случая, а близо 400 души са регистрирани като безследно изчезнали, предаде Франс прес.

Сто и четирийсет хиляди души имат нужда от помощ след природната стихия. Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧКЧП) изчисли, че са повредени десетки хиляди жилища и около 70 000 севернокорейци са останали без подслон.
С отпуснатите по спешност средства се предвижда да бъдат осигурени палатки, медикаменти, временни укрития и въглища за отопление.

Провинция Северен Хамгьон на границата с Китай е силно пострадала и наближаващата зима ще влоши положението още повече, изтъкна Крис Стейнс, оглавяващ мисията на Червения кръст в КНДР.

Заради недостига на подходяща инфраструктура и недостатъчните мерки Северна Корея е твърде уязвима към природни бедствия, по-специално наводнения, каквито причинява обезлесяването на хълмистите местности в страната, отбелязват още от доброволческите организации.

Последвайте канала на

БТА
1811 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.09.27 | 19:34

1
Да им помогне Лудия Ким - Диктатора Слънце, но Той май е зает да тества ядрените си оръжия и да плаши целия свят. Севернокорейците няма да оцелеят още дълго, ако не закачат по дърветата него и кликата му.

Добави коментар

Водещи новини