Афганистанските сили си върнаха контрола над окръга, превзет вчера от талибаните

  • 21 август 2016 21:19

  • 1371
  • 0
Афганистанските сили си върнаха контрола над окръга, превзет вчера от талибаните
© Gettyimages (архив)

Афганистанските сили са си върнали контрола над окръга, превзет вчера сутринта от талибаните в северната провинция Кундуз, заявиха днес властите, цитирани от ДПА.

Афганистанските сили са си върнали контрола над окръжния център Ханабад от талибаните, които бяха издигнали знамето си в центъра на града, каза Мавлави Абдула, член на съвета на провинция Кундуз. Кундуз е една от най-нестабилните северни провинции. Столицата й и едноименен град беше превзета от талибаните за кратко миналата година. Най-малко четири окръга в момента са под техния пълен или почти пълен контрол. Талибаните са разрушили ключов мост, свързващ три окръга - Имам Сахиб, Дащ е Арчи и Кал е Зал, както и таджикистанската граница с Кундуз. Мостът е затворен за движение, каза Хеджратула Акбари, говорител на полицията за провинция Кундуз.

Абдула заяви, че някои затворници са били прехвърлени от главния и единствен затвор в Кундуз на летището, където афганистанските сили удържаха позициите си последния път, когато град Кундуз беше превзет от талибаните. Талибаните са засилили и нападенията в самия град вчера в квартал Алибад, но са били отблъснати, заявиха полицейски представители, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1371 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини