Туск: ЕС и Китай се договориха да се борят с миграционната криза на глобално равнище

  • 13 юли 2016 11:02

  • 904
  • 1
Туск: ЕС и Китай се договориха да се борят с миграционната криза на глобално равнище
© Getty Images/Guliver

ЕС и Китай се договориха да работят заедно за решаване на проблема с миграционната криза на глобално равнище. Това заяви след срещата на върха Китай-ЕС председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от ТАСС.

"Радвам се, че се споразумяхме да уредим миграционната криза на глобално равнище. Над 60 милиона разселени лица по целия свят се нуждаят от защита и затова международната общност трябва да увеличи усилията си", се казва в разпространено днес изявление на Туск.

Председателят на Европейския съвет заяви, че лидерите на ЕС и Китай са се договорили да се срещнат до края на годината в Брюксел, за да проведат още един кръг от диалога за правата на човека. "Несъмнено има разногласия по този въпрос. Но приветствам готовността на Китай да се включи", заяви Туск.

Що се отнася до завършилата среща на върха в Пекин, той оцени разговорите като "интензивни и открити", пише БТА. "Но най-важното е, че срещите ни с (генералния секретар на ЦК на Китайската комунистическа партия) Си Цзинпин и премиера (председателя на Държавния съвет на Китай) Ли Къцян бяха продуктивни и всеобхватни. В резултат мога да кажа, че успяхме да постигнем напредък в стратегическото партньорство между Китай и ЕС", заяви председателят на Европейския съвет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
904 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.13 | 14:41

1
Направете план за справяне с миграцията с жителите на Марс,малоумници без капка мозък в главите сте.Китай е толкова далече от тия проблеми и си представям как действате заедно с тях.:))))) Не се чудете защо англичаните напуснаха ЕС ,вие сте бита карта в този си вид и нямате идея още колко много хора искат да излязат заради болните мозъци от Брюксел.

Добави коментар

Водещи новини