НАТО са били подлъгани от талибаните да нанесат удара по пакистанския пост

  • 29 ноември 2011 11:18

  • 690
  • 1
НАТО са били подлъгани от талибаните да нанесат удара по пакистанския пост
©

Силите на НАТО може би са били подлъгани от талибаните да открият приятелски огън по пакистанския граничен пост, сочи американски предварителен военен доклад, цитиран от АП.

Документът е за въздушния удар на НАТО в края на миналата седмица, в който бяха убити 25 пакистански войници. Рано в събота смесен американско-афганистански патрул бил нападнат от талибани. В хода на преследването на врага в зле маркирана гранична зона патрулът идентифицирал пакистански военен пост като вражески лагер и е поискал помощ от въздуха. Долетелите атакуващи хеликоптери на НАТО открили огън по поста. Представители на САЩ казват, че от оценката на ситуацията следва, че талибаните може би умишлено са опитали да провокират престрелка през границата, за да разклатят отново крехкото партньорство между силите на САЩ и НАТО и пакистанската армия в район, в който граничната линия е неясна.

Записите от операцията в събота сочат, че смесеният американско-афганистански патрул е поискал помощ от въздуха след
като е бил обстрелван от талибаните с миномет и леки оръжия.

Последвайте канала на

БТА
690 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
американски суперразведчик

2011.12.01 | 10:46

1
Това си е направо виц!!!! Подлъгаха ни че като ги метнахме........! Представяте ли си фантастичен сюжет : Шепа оцелели американски военни, мънкат и се оправдават пред президента си, че ей на, подлъгаха ни и започнахме 3 световна война!?!

Добави коментар

Водещи новини