Горещините в Южна Индия взеха над 150 жертви

  • 15 април 2016 15:51

  • 1501
  • 0
Горещините в Южна Индия взеха над 150 жертви
©

Над 150 души станаха жертва на необичайните горещини, обхванали в последните десет дни южните райони на Индия. Това съобщиха днес властите на индийските щати Телангана, Одиша и Андхра Прадеш, предаде ТАСС.

"Поради климатичната аномалия регистрираме голям брой жертви и то доста преди разгара на летния сезон", заяви заместник-главният министър на щата Андхра Прадеш Чин Раджап. "От топлинни удари и прегряване само в един от щатите ни вече са починали над 50 души."

Ситуацията е още по-критична в съседния щат Телангана, където от необичайните горещини са починали над 80 души, повечето - селяни.

"И в двата щата метеоролозите отчитат необичайно висока за сезона температура, дори на сянка термометрите показват до 43 градуса през деня", съобщи ръководителят на метеорологичната служба на Телангана Телугу Йогешвар Реди.

"Това е с 5-6 градуса над нормата и в скоро време не се очаква температурата да се понижи." Реди прогнозира, че през сегашния сезон максималната температура на територията на двата щата ще надхвърли 48 градуса.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини