Рекордни студове и в Китай

  • 24 януари 2016 13:36

  • 1568
  • 0
Рекордни студове и в Китай
© Gettyimages (архив)

Рекордно ниски температури се очакват в Китай, предупредиха днес метеоролозите, а властите отново обявиха оранжев код за тежки атмосферни условия, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

В Пекин се очаква днес температурата да счупи 30-годишен рекорд и да падне до минус 16 градуса, съобщи китайският Национален център по метеорология. Температурите в югоизточните провинции Чжъцзян, Фуцзян и Гуандун също е възможно да паднат под регистрираните досега рекорди. В Северен Китай днес сутринта бяха измерени стойности с 10-13 градуса, а в Централен и Източен - с 6-8 градуса по-ниски от средното. Жителите на Хонконг, които са свикнали по-скоро със субтропически климат, днес трепереха от студ при температура от 3 градуса и суграшица.

Най-високото ниво в четиристепенната система за предупреждение за опасно време в Китай е червеният код, следван от оранжев, жълт и син. В китайския автономен район Вътрешна Монголия температурата падна до минус 47,5 градуса. Китайската държавна телевизия излъчи кадри как кипяща вода веднага се превръща в замръзнала пара, след като бива лисната на студения въздух.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини