Южна Корея ще поднови от утре излъчването на пропагандни послания с високоговорители към Северна Кор

  • 07 януари 2016 12:35

  • 1480
  • 1
Южна Корея ще поднови от утре излъчването на пропагандни послания с високоговорители към Северна Кор
© GettyImages/Gulliver

Южна Корея ще поднови от утре излъчването на пропаганда с поставените по границата високоговорители към Северна Корея в отговор на четвъртия севернокорейски ядрен опит, съобщи Ройтерс, като се позовава на високопоставен представител на Сеул.

Ядреният тест на Пхенян е "сериозно нарушение" на сключеното през август споразумение между двете Кореи за намаляване на напрежението и подобряване на отношенията, заяви в комюнике президентския съветник по национална сигурност Чхо Тхе-йон.
"Армията ни е в пълна бойна готовност и ако Северна Корея извърши провокация, ще има строго наказание", каза Чхо.

Двете Кореи си размениха артилерийски огън през август 2015 г., след като Пхенян поиска спиране на пропагандата с високоговорители. В крайна сметка те се споразумяха за подобряване на своите отношения. Генералният секретар на правителството на Япония Йошихиде Суга предложи днес на пресконференция ООН да приеме резолюция с икономически санкции срещу Северна Корея, които да бъдат насочени към финансовите потоци и хуманитарния обмен, съобщи ТАСС.

Той не каза дали действително Северна Корея е направила изпитание на водородна бомба, отбелязвайки само, че "в настоящия момент се изучават обстоятелствата около опита", допълва БТА.

Последвайте канала на

1480 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПАзете тишина

2016.01.07 | 14:35

1
не е редно намерисе един малък негодник маймуноподобен в северна корея който прави подобни подстрекавания с цел нагнетяване на проблеми..облъчването с нагло вредни звукови и насложени изключително опасни уврежда околната среда и тя иска наказания за виновните престъпници от Южна корея

Добави коментар

Водещи новини