Бивш китайски високопоставен служител се самоуби след злополуката със свлачището

  • 28 декември 2015 11:37

  • 2099
  • 1
Бивш китайски високопоставен служител се самоуби след злополуката със свлачището
©

Бивш високопоставен служител в Китай, ръководел агенция за надзор над изкуствен хълм от остатъчни материали на добивната промишленост, който се срути миналата седмица, се е самоубил. Това съобщи китайската полиция, цитирана от Ройтерс.

При злополуката в индустриален район в град Шънчжън на 20 декември загинаха двама души, а над 70 са в неизвестност. Свлачището затрупа над 33 сгради. Властите не обвиниха никого за трагедията, но в събота обявиха, че тя е в резултат на нарушения на правилата за безопасност.  Сюй Юанан, бившият директор на Бюрото за градско управление на шънчжънския район Гуанмин, се е самоубил, съобщи местната полиция в микроблога си. В съобщението се посочва още, че снощи органите на реда са получили сигнал за паднал човек от сграда, предаде БТА.

Полицията не свързва смъртта на Сюй със злополуката около свлачището. Властите бяха предупредили по-рано, че отговорните ще "бъдат сериозно наказани в съответствие със закона", отбелязва Ройтерс. Не е ясно кога той се е оттеглил от директорския пост, но районните власти съобщават на сайта си, че през юли е бил назначен друг човек на длъжността.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2099 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2016.01.03 | 22:32

1
В от това по сериозно наказание, здраве му кажи.

Добави коментар

Водещи новини