Грешка на пожарникарите може да е предизвикала най-силния взрив в Китай

  • 14 август 2015 20:52

  • 3350
  • 0
Грешка на пожарникарите може да е предизвикала най-силния взрив в Китай
© Getty Images/Guliver

Броят на жертвите на експлозията в Тянцзин нарастна на 56. Над 700 души са в болница. Над града се вие гъст черен дим. Жителите се притесняват, че може да е отровен, съобщава Нова телевизия.

Пожарникар, оцелял след взрива разказва, че намесата на огнеборците може да е предизвикала вторични взривове. Пожарникарите започнали да гасят огъня с вода, която може да е влязла във взаимодействие с някои от химическите съединения в склада. Пожарната служба нямала информация какво е складирано в халетата, а водата сякаш разпалвала огъня, вместо да го потуши.

„Наложи се да преместим 6300 души. Разнасяме храна, вода, дрехи и всичко необходими на хората, които останаха без дом. Осигурихме медицински услуги за временно настанените”, обясни Жанг Руиган, представител на общината.

След експлозията централната власт разпореди промяна в режима на съхранение на опасни материали. Изискват се нови, подробни инвентарни списъци. Партията се закани да бъдат наказани всички нелегални практики на местата за съхранение на взривоопасни смеси. Правителството обяви, че въздуха в Тянцзин не е замърсен. Въпреки това много хора по улиците носят маски, опасявайки се, че властите прикриват истината.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3350 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини