Южна Корея възобнови пропагандната война срещу Северна Корея

  • 11 август 2015 10:23

  • 2704
  • 2
Южна Корея възобнови пропагандната война срещу Северна Корея
© Gettyimages/Gulliver

Подразделенията на въоръжените сили на Южна Корея по границата с КНДР са приведени в пълна бойна готовност, съобщи ТАСС, позовавайки се на южнокорейската осведомителна агенция Йонхап, която цитира представител на министерството на отбраната.

Съответната заповед беше получена, след като в понеделник вечерта беше решено да се възобнови излъчването на пропагандни послания към територията на Северна Корея, посочи източникът. Според него в района на демаркационната линия са изпратени допълнителни артилерийски подразделения, които са готови във всеки момент да нанесат удар при евентуална нова провокация, а южнокорейското разузнаване внимателно следи за каквото и било придвижване на севернокорейски войски, припомня БТА.

Армията ще отвърне незабавно, ако Северна Корея открие огън срещу нашите високоговорители. Жителите на района са приканени към максимална бдителност, а земеделците - да напуснат нивите си, каза говорител на министерството на отбраната, цитиран от Франс прес.
Според южнокорейски медии отново работят високоговорителите на 11 места по границата.

Сеул възобнови излъчването на пропагандни послания в отговор на военна провокация от страна на Пхенян, при която бяха ранени двама южнокорейски войници. Програмата за психологическа война с КНДР беше преустановена преди 11 години, когато отношенията между двете страни се затоплиха.

Високоговорителите излъчват международни новини, информация за времето, както и послания, осъждащи севернокорейските провокации и изтъкващи върховенството на демокрацията. Посланията могат да се чуят в радиус от 10 км.

На 4 август двама южнокорейски войници бяха тежко ранени при взрив в района на демилитаризираната зона, която изпълнява ролята на граница между двете Кореи. Разследване показа, че трите взривили се мини са севернокорейско производство и са били заложени наскоро по маршрута на южнокорейските патрули.

Последвайте канала на

2704 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Румен

2015.08.22 | 11:50

2
Що за идиотия?! В радиус от 10 км се чували високоговорителите.Само откачалка може да си мисли че това може да има пропоганден ефект. Смехотворен обаче със сигурност..
Ноком

2015.08.22 | 11:50

1
Високоговорителите излъчват послания- провокации изтъкващи върховенството на \"демокрацията.\" Така, както я разбират отвъд Тихия и по-близо до Атлантическия океани.

Добави коментар

Водещи новини