Малайзия: Намерената отломка от самолет е от нашия боинг

  • 31 юли 2015 15:31

  • 2501
  • 0
Малайзия: Намерената отломка от самолет е от нашия боинг
© Getty Images/Guliver

Заместник-министърът на транспорта на Малайзия Абдул Азис Катрауи заяви, че откритата в Индийския океан отломка от крило на самолет е от "Боинг 777". Той добави, че разследващите се приближават до разкриването на мистерията около изчезналия самолет.

Това би могло да се окаже убедително доказателство, че самолетът е паднал в Индийския океан, добави заместник-министърът.

Властите в Австралия смятат, че намирането на парче от изчезналия самолет на Малайзийските авиолинии няма да помогне за отговор на въпроса, къде е по-голямата част от останките на машината, нито ще даде обяснение защо тя се е разбила.

Според австралийския вицепремиер Уорън Тръс след толкова месеци е невъзможно тези неща да бъдат изяснени, предаде БНР.

Отломката и част от куфар, за които се смята, че са от злополучния полет, бяха открити на френския остров Реюнион в Индийския океан.
Австралийски представители, които участват в издирването на самолета, са убедени, че основната част от отломките са в района, където търсенето продължава - на около 4000 километра от Реюнион.

Трагедията с малайзийския "Боинг" се разигра на 8 март 2014 година. Джетът с 239 пътници на борда, който летеше по маршрут Куала Лумпур - Пекин, изчезна край бреговете на Виетнам, над Малакския пролив, което е над 5400 км от мястото, където сега са открити отломките. Смята се, че самолетът е претърпял катастрофа в южната част на Индийския океан, без да се знае къде точно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини