Армения облекчава токовия удар с пари

  • 25 юни 2015 12:03

  • 1523
  • 2
Армения облекчава токовия удар с пари
©

Бедните арменци ще бъдат компенсирани заради предстоящото увеличение на цените на тока, предаде РИА Новости.

Премиерът на кавказката република Овик Абрамян заяви, че правителството му няма да отстъпи пред исканията на протестиращите стойността на електроенергията да остане на същото ниво. Той обаче заяви, че заедно с държавния глава Серж Саркисян са обсъдили проект за компенсиране на най-уязвимите слоеве на населението заради поскъпването на стойността на електроенергията. "Ние решихме да повишим с 24 000 драма (приблизително 45 евро) годишно социалните помощи за най-бедните домакинства", каза министър-председателят на заседание на кабинета. Той също призова арменската комисия по-скъпият ток да не се използва като повод за вдигане на продуктите от първа необходимост и призова местния орган за защита на потребителите да контролира цените.

Заради поскъпването на тока столицата Ереван бе обхваната от демонстрации, като се стигна и до сблъсъци между протестиращи и полицаи. Днес говорител на МВР заяви, че е издадена заповед служителите на реда да не използват сила срещу демонстрантите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1523 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
XXL

2015.06.28 | 17:24

2
МОЛЯ ИЗТРИЙТЕ ТАЗИ НОВИНА ЧЕ ВИДИТЕЛИ И НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО НАПРАВИ СЪЩОТО.....

2015.06.25 | 14:07

1
В ЛОНДОН 250 000 ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ИМ НИЩО НЕ НАПРАВИ. АРМЕНИЯ Е ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА, КАКТО ВСИЧКИ ОТ ЕАС.

Добави коментар

Водещи новини