Началникът на диспечерите спал при изчезването на полет MH370

  • 12 март 2015 15:14

  • 1709
  • 0
Началникът на диспечерите спал при изчезването на полет MH370
© Getty Images/Guliver

Транспортният министър на Малайзия Лиоу Тионг Лай обеща да накаже началника в местната служба за ръководство на въздушното движение, ако се потвърди, че е спал на работното си място по време на изчезването на полет 370 на "Малейжа еърлайнс" преди година, предаде Асошиейтед прес.

В огласен в неделя доклад на разследащите органи имаше записи от разговори между авиодиспечери в региона и авиокомпанията, от които става ясно, че е царяла бъркотия в часовете непосредствено след като самолетът "Боинг"-777 изчезнал от радарите с 239 души на борда на път от Куала Лумпур за Пекин.

Докладът обяснява причините за изчезването на малайзийския самолет.

При един от разговорите, четири часа след изчезването на машината, авиодиспечер в Куала Лумпур казва на представител на "Малейжа еърлайнс", че ще трябва да събуди началника си, когато му било поискано точното време на последния контакт със самолета, защото бил дошъл на работа, след като машината вече не се виждала на екраните на радарите.

Лиоу Тионг Лай коментира пред репортери, че транспортното министерство гледа на тази информация много сериозно и води вътрешно разследване по случая.

В същото време версиите за изчезването на полет MH370 се увеличават.

Министърът добави, че идния месец в Куала Лумпур ще се състои тристранна среща с участието на министри от Австралия, Малайзия и Китай - страните, от които бяха повечето пътници на борда на самолета, а предмет на обсъжданията ще бъдат следващите стъпки в операцията по издирване на изчезналата машина.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1709 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини