Как Китай вижда своето бъдеще?

  • 12 февруари 2015 10:05

  • 1415
  • 0
Как Китай вижда своето бъдеще?
©

Китай приветства всички чуждестранни инвеститори и експерти, които подкрепят реформата и модернизацията на страната, това заяви китайският премиер Ли Къцян, който се срещна с представители на чуждестранните експерти, работещи в Китай, съобщава радио Китай.

От името на китайското правителство и китайския народ, премиерът отправи новогодишни поздравления към чуждестранните експерти и техните роднини и към приятелите от страните по света, които подкрепят реформата и модернизацията на Китай. За поддържане на висок икономически ръст и за издигане на китайската икономика на средно и високо ниво, страната трябва да реализира структурни реформи, да промени начина си на развитие и да повиши качеството на растежа. За целта са необходими реформи и иновации.

Ли Къцян подчерта, че моделът на развитие на Китай е отворен и страната се стреми към обща изгода с другите държави. В процеса на модернизация Китай ще засилва непрекъснато сътрудничеството с останалите държави, ще защитава световния мир и развитие и ще допринесе за благополучието на човечеството, заяви той.

Последвайте канала на

1415 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини