Откриха труповете на 30 души от самолета на "ЕърЕйша"

  • 03 януари 2015 11:27

  • 1249
  • 0
Откриха труповете на 30 души от самолета на "ЕърЕйша"
© Getty Images/Guliver

Броят на намерените тела на жертви от катастрофата на самолета на ЕърЕйша достигна 30 души през изминалото денонощие, предаде Би Би Си.

Министерството на транспорта на Индонезия ще проучи всички разписания на индонезийски полети на ЕърЕйша от понеделник като част от разследването на катастрофата със самолет на компанията на 28 декември, предаде Ройтерс.

Възможно е да бъдат анулирани лицензите на ЕърЕйша в Индонезия, отбеляза представител на властите.

По-рано днес бе съобщено, че на морското дъно са открити две големи части от катастрофиралия самолет - с размери 9,4 на 4,8 на 0,4 метра и 7,2 на 0,5 метра, които са близо една до друга. Оживеното корабоплаване в района обаче затруднява издирването на "черните кутии" на машината. Постоянните звуци и движение силно пречат на опитите да бъдат засечени сигналите от устройствата, пише БТА.

Междувременно в издирвателните работи се включи екип на руското министерство на извънредните ситуации. Броят на руските спасители може да бъде увеличен до над 160 души от сегашните 75, съобщи днес заместник-министърът на извънредните ситуации Владимир Степанов.

Пътническият самолет на индонезийския филиал на малайзийската авиокомпания ЕърЕйша със 162 души на борда се разби в Яванско море по средата на полет между индонезийския град Сурабая и Сингапур.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1249 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини