Откриха две големи части от самолета на "ЕърЕйша"

  • 03 януари 2015 07:14

  • 1770
  • 0
Откриха две големи части от самолета на "ЕърЕйша"
© Getty Images/Guliver

Две големи части от самолета на авиокомпания "ЕърЕйша", изчезнал от радарите на 28 декември и паднал в Яванско море с 162 души на борда, бяха открити от издирвателните екипи, предаде Франс прес.

Новината съобщи директорът на индонезийската Национална спасителна и издирвателна агенция Бамбанг Соелистио. Мога да ви уверя, че това са частите от издирвания самолет, каза той и припомни, че е открита и следа от гориво.

Двата предмета се намират на дълбочина от 30 метра, допълват ТАСС и Ройтерс. Сега издирвателните екипи се опитват да им направят подводни снимки, пише БТА.

Обектите са с размери 9,4 на 4,8 на 0,4 метра и 7,2 на 0,5 метра и са близо един до друг, допълва ДПА.

Междувременно в доклад на индонезийската Метеорологична, климатична и геофизична агенция, цитиран от в. "Стрейт таймс", се посочва, че изключително тежките метеорологични условия биха могли да са една от причините за катастрофата със самолета на авиокомпания "ЕърЕйша",  предаде ТАСС.

Възможно е да се е стигнало до обледяване на самолета, в резултат на което са били повредени двигателите, се казва в  доклада, но се подчертава, че тази версия се основава на метеорологичните сводки, но изобщо не е окончателен извод от разследването.

Представител на агенцията подчерта, че преди полета представената прогноза за времето е показала, че маршрутът, по който самолетът ще поеме, буди безпокойство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1770 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини