Трима пътници на фаталния полет QZ8501 са открити хванати за ръце

  • 31 декември 2014 11:22

  • 4409
  • 0
Трима пътници на фаталния полет QZ8501 са открити хванати за ръце
© Getty Images/Guliver

Продължават да вадят тела на загинали пасажери от водите на Яванско море от фаталния полет QZ8501. Самолетът на нискотарифната малайзийска авиокомпания, пътуващ от Сингапур до Индонезия, изчезна от радарите със 162 души на борда на 28 декември.

Пилоти от мисията за издирване на телата и отломките на самолета разказват за тягостните гледки на мястото. Сред плаващия багаж, спасителни пояси и части от летатлената машина, те са видели телата на трима души, хванати за ръце, в опит да се спасят и да останат заедно във водата, съобщава "Индипендънт".

Първите екипи на мястото вярвали, че ще намерят оцелели. "Дори помислихме, че един от пътниците ни маха от водата, но когато приближихме се оказа, че си е отшъл", разказва пилотът на C130 Hercules лейтенант Три Уиболо.

Тежките кадри от първата мисия на подпухнали от водата тела бяха излъчени по индонезийския канал TVOne и послужиха за информация на близките на пътниците, които бяха събрани на летището в Сурабая, с надежда за добри новини. Излъчването на кадрите беше разкритикувано в социалните мрежи като "жестокост" и липса на професионализъм в трагичния момент.

Изпълнителният директор на AirAsia изказа съболезнованията си към близките на пресконференция вчера. По думите на Тони Фернандес не може да се гадае какви са причините за падането на самолета, преди да бъдат открити черните кутии, но вероятно е комбинация от лоши метеоролигични условия и грешни решения на пилотите. Инцидентът ще задвижи серизни проверки в компанията, която има по 1000 полета на ден, обеща той.

При издирвателната операция в района на предполагаемата катастрофа на самолета на малайзийската авиокомпания "Еър Ейша" в Яванско море тази сутрин бе открито седмо тяло на загинал, съобщи сайтът на сингапурския вестник "Стрейтс таймс", цитиран от БТА. Така броят на намерените тела до момента става седем.

Повечето от намерените до момента тела били с дрехи, съобщи Ройтерс, а едно от тях дори имало и спасителна жилетка, което повдига въпроси как са се разиграли трагичните събития при падането на самолета "Еърбъс 320-200" на 28 декември. Този факт според експерти сочи, че хората на борда са имали поне малко време, преди самолетът да падне в морето, или пък след като е паднал, но преди да потъне. Въпреки това обаче пилотите не са подали сигнал за бедствие.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини