Индонезия оглави акцията за търсенето на изчезналия самолет

  • 28 декември 2014 11:02

  • 2548
  • 4
Индонезия оглави акцията за търсенето на изчезналия самолет
© gettyimages

Индонезия официално оглави операцията по издирването на изчезналия самолет на малайзийската авиокампания Еър Ейша (AirAsia), пътуващ от индонезийския град Сурабая за Сингапур, съобщи министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай, цитиран от ТАСС.

"Малайзийското правителство ще окаже съдействие", допълни Лиоу Тионг Лай, който посети централата на нискотарифната авиокомпания. "Самолетът е бил във въздушното пространство на Индонезия", допълни малайският министър. По-рано премиерът на Малайзия Мохамад Наджиб бин Тун Хаджи Абдул Разак, съобщи, че "ще бъде оказана помощ при операцията". В същото време, потвърждавайки изчезването на самолета, той заяви, че е "информират подробно за инцидента".

Сингапурските власти също предложиха помощ на Индонезия при търсенето на изчезналия самолет. "Не разполагаме с подробна информация за случилото се, но предложихме съдействие", каза сингапурският премиер Ли Сян Лун.

Връзката със самолет Еърбъс А320-200 на малайзийската компания ЕърЕйша изчезна вероятно в района на остров Борнео над Яванско море 42 минути след излитането от индонезийския град Сурабая. На борда му са пътували 155 души, сред които 17 деца, и екипаж от 7 души, допълва ТАСС. Преди да бъде изгубена връзката с изчезналия самолет екипажът му не е подавал аварийни сигнали, съобщи днес представител на индонезийското транспортно министерство. От момента на изчезването на самолета от радарите изминаха над 6 часа и със сигурност той не може да е още във въздуха, допълни същият източник.

Последвайте канала на

БТА
2548 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.12.28 | 14:55

4
iskam i kradlivata kurva boikoygly pederasa da i3ze3ne v dun zemqta
Идеал Петров

2014.12.28 | 14:05

3
И защо му е да ходи при Пидеров?

2014.12.28 | 14:04

2
Попитали радио Ереван на какво се дължи налудничавото поведение на Путин напоследък. От радиото отговорили, че когато изглаждали бръчките от лицето на Путин, лекарите му се увлекли и изгладили и гънките на мозъка му.

2014.12.28 | 12:55

1
Малко уточнение най вече за БТА - самолета е на AirAsia Индонезия ,изчезва в индонезийско въздушно (водно) пространство,почти всички пътници на борда са индонезийци,така че няма как марсианците да поемат разследването и издирването. Възможно е и е вероятно да бъдат поканени и други страни да се включат .

Добави коментар

Водещи новини