Маляля Юзюфсай: Надявам се да стана пакистански премиер

  • 10 декември 2014 10:58

  • 638
  • 0
Маляля Юзюфсай: Надявам се да стана пакистански премиер
© gettyimages

Надявам се да стана премиер на държавата си, каза простреляната от талибани пакистанка Маляля Юзуфсай, предаде Би Би Си.

Носителката на Нобелова награда за мир за 2014 г. заяви, че иска да бъде полезна на страната си. Когато завърша обучението си във Великобритания, се надявам да се върна в своята държава и да започна политическа кариера. Може някой ден да стана ръководител на правителството и всички момичета да учат, заяви тя часове да си раздели престижния приз с индиеца Кайлаш Сатярхи. Нобеловият комитет реши тази година представителите на двете азиатски държави за тяхната борба за правата на децата.

Маляля бе простреляна през 2012 г. от талибани заради нейната борба момичетата да имат право на образование. 17-годишната пакистанка, която е най-младият носител на престижната награда, днес написа писмо до британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г.. Тя призова политика и неговите колеги от цял свят да предприемат мерки за решаване на проблемите с образованието на момичетата и климатичните промени, пише лондонският в. Индипендънт.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини