160 китайски здрави работници се борят срещу ебола в Либерия

  • 17 ноември 2014 07:00

  • 1389
  • 0
160 китайски здрави работници се борят срещу ебола в Либерия
© Getty Images/Guliver

Екип от близо 160 китайски здрави работници е пристигнал в събота в Либерия, където ще те отворят нова клиника за борба с болестта на стойност 41 млн. долара, информира Ройтерс.

За разлика от другите международни центрове, този се строи и ще бъде управлявана изцяло от китайски персонал.

Китай е най-големият търговски партньор на Африка. Именно заради това страната бе подложена на силна критика заради слабия си принос към борбата с епидемията. Пекин обаче обяви, че ще изпрати 1000 здравни работници. Екипът включва лекари, медицински сестри, технически лица и инженери.

При пристигането на китайските здравни работници беше измерена температурата и те бяха помолени да си измият ръцете - ритуал, приет в региона като част от усилията за борба с епидемията.

Изграждането на клиниката в Либерия увеличава китайския принос до 122 млн. долара. Преди Китай да се ангажира да изпрати 1000 здравни работници, Куба бе най-големият източник на медицински лица, борещи се за ограничаване на епидемията. Екипите от двете страни ще работят в сътрудничество със САЩ, които пък предоставят голяма част от инфраструктурата, необходима за международните усилия, припомня БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини