Китайци "раждат" на симулатор наравно с жените си

  • 06 ноември 2014 07:26

  • 3064
  • 2
Китайци "раждат" на симулатор наравно с жените си
©

Стар афоризъм гласи, че ако мъжете, а не жените раждаха бебета, човешката раса отдавна щеше да изчезнала, пише The Daily Mail.

В болница в град Дзинан в източната китайска провинция Шандун използват симулатор на раждане, за да усетят мъжете какво преживяват половинките им. Повечето от доброволците са партньори на бременни жени. От болницата посочват, че искат да покажат на мъжете болката, която жените изпитват по време на раждане.

“Целта е да се осъзнае какво представлява целият 9-месечен процес на износване, завършващ с раждането и да се предизвика повече уважение към бременните жени”, обяснява говорител на болничното заведение.

За да пресъздадат контракциите при раждане, технологични специалисти от болницата използват машини, които стимулират коремната област на мъжете с електрически шокове. Някои от участниците са се включили неохотно, явно доведени от партньорките си, докато други са били ентусиазирани. Повечето признават със сълзи в очите, че едва издържат на болката.

Системата за симулация не се използва за първи път. На Деня на майката мъже доброволци от град Нанчанг в провинцията на Китай Дзянси са били свързани към сложни машини, които пресъздават болката на раждащите жени.

Експериментът е провеждан и по време на телевизионно шоу с изпитание, състоящо се от десет нива на болка по скала от 50 до 500. “Това е забележително. Не можах да издържа много. Сега разбирам защо жена ми крещи за лекарства, когато ражда”, казва един от участниците. Симулираната болка по време на шоуто продължава най-много 30 секунди, докато жените често трябва да издържат в продължение на часове и дори дни.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3064 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.11.11 | 16:39

2
Жените издържат повече на болка, научно доказано е че те произвеждат повече хормони действащи като болко успокояващи.
666

2014.11.09 | 15:59

1
Ненормалници!!!!!

Добави коментар

Водещи новини