Срещу 65 евро си купувате втора съпруга в Индонезия

  • 15 октомври 2014 21:17

  • 2834
  • 0
Срещу 65 евро си купувате втора съпруга в Индонезия
© Getty Images/Guliver

Плащаш 65 евро и имаш втора съпруга - такова е предложението към държавните служители в район в Индонезия, съобщи AFP, цитирана от iNews.bg.

Държавните служители в тази страна трябваше да получат писмено разрешение от началниците си, за да имат втора съпруга. В Индонезия - най-голямата мюсюлманска страна в света, държавните служители могат да имат до четири съпруги, ако са получили съгласието им.

На остров Ломбок, който е съседен на прочутия остров Бали, държавните служители трябва не само да имат писмено разрешение от началниците си, но и да платят 1 милион рупии (65 евро) на местните власти в съответствие с нов закон, влязъл в сила през септември. Служителите трябва да платят тази сума за всеки следващ брак след първия.

Става въпрос за голяма сума в страна, където минималната заплата е 2,5 милиона рупии (160 евро). Полигамията е легална в Индонезия. Тази практика обаче е рядко срещана в страната, където близо 90 на сто от населението са мюсюлмани. След като прие новия закон, местният парламент на остров Ломбок се защити от критиките, заявявайки, че целта била да се затрудни полигамията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2834 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини