Трус с магнитуд 5,7 разтърси Филипините

  • 03 октомври 2014 15:25

  • 933
  • 0
Трус с магнитуд 5,7 разтърси Филипините
© Getty Images/Guliver

Земетресение с магнитуд 5,7 разтърси днес централната част на Филипините, принуждавайки хора да напуснат работните си места и причинявайки пукнатини в стената на сграда.

Засега няма сведения за жертви, предаде БТА, цитирайки АП. Епицентърът на труса е бил в община Куласи, в провинция Антике, на 360 км южно от столицата Манила, съобщи Филипинският институт по вулканология и сеизмология. В съобщението се посочва, че се очакват известни щети и вторични трусове. По данни на Геофизичния институт на САЩ магнитудът е бил 5,4. Джон Пол Фаларме от филипинския институт каза, че сътрудници, работещи на терен, са съобщили за пукнатини в стената на сграда в Куласи. Според полицията няма сведения за щети в други райони.

"Почти всички излязохме", каза полицейският служител от Куласи Ричард Сомбилони. По думите му работещите в намиращото се наблизо кметство светкавично напуснали двуетажната сграда, след като земята започнала да се тресе. Филипинският архипелаг е разположен в Тихоокеанския огнен пръстен, където земетресенията и вулканичната дейност не са рядкост. Миналата година при трус с магнитуд 7,2 загинаха 200 души в централната провинция Бохол.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
933 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини