Подкуп в Северна Корея - говеждо месо и метамфетамин

  • 11 септември 2014 13:24

  • 2601
  • 3
Подкуп в Северна Корея - говеждо месо и метамфетамин
© Getty Images/Guliver

В Северна Кория метамфетаминът и говеждото месо са се превърнали в корупционна стока, особено през протичащият тази седмица празник Чусок, посветен на богатата реколта през годината, съобщи онлайн вестника Daily NK, цитиран от Дарик.

По време на празника представителите на властта подаряват и получават луксозни подаръци заради добрата си служба.

"Неотдавна подкупите за властимащите бяха пари и един шаран или кутия цигари за мъжете. Сега се подарява метамфетамин и месо". Някои хора пътуват с влак до Пекин, за да донесат в Северна Корея китайски алкохол, ликьор, ананаси, банани и други скъпи неща.

В страната се произвеждат големи количества метамфетамини, за да се поддържа стабилна валутата, а наркотикът се използва за облекчаване на определени здравословни състояния. Един грам метамфетамин струва 100 севернокорейски вона, което се равнява на 13 британски лири.

Количеството на подарената дрога зависи от статуса и ранга на човека, който ще приеме подкупа. "Ако ви трябва само печат на даден документ, един грам е достатъчен. Ако обаче искате да правите бизнес с представителя на властта, обикновено се дава един грам и един американски долар".

В Северна Корея месото на кравите, умрели от естествена смърт, може да се използва в храната на войниците и представителите на властта. Някои търговци дават подкупи в замяна на прясно месо от умряла крава. Дори когато дават подкуп, хората се преструват, че месото е от крава, умряла по естествен начин, допълва източникът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2601 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
KUR ZA TODOR JIVKOV

2014.09.18 | 22:19

3
НА ТАМ ВЪРВЯТ И РУСНАЦИТЕ/УАХА ХАХААА АХАА

2014.09.17 | 22:18

1
И откъде толкова изчерпателно инфо имаш бе вагинално джудже ?!?!?!?!???
Lyubo Angelov

2014.09.18 | 22:19

2
Тройната коалиция АТАКА+ДПС+БСП са приятели на Ким Чен Ун.

Добави коментар

Водещи новини