Полицията била близките на пасажерите от малайзийския самолет

  • 07 септември 2014 07:43

  • 3770
  • 3
Полицията била близките на пасажерите от малайзийския самолет
© Getty Images/Guliver

Шест месеца след изчезването на малайзийския самолет, изпълняващ полет от Куала Лумпур за Пекин с 239 пътници и екипаж на борда, близките на китайските пасажери започнаха да се оплакват от враждебното отношение на китайските власти към тях, предаде Ройтерс.

В началото полицията ни защитаваше, но после отношението й се промени коренно, разказва 28-годишната Чън Липън, чийто съпруг беше в самолета.

Според близки на китайските пътници в изчезналия самолет няколко роднини са били арестувани от полицията, а най-малко двама роднини на пасажери от злощастната машина са бити от полицаи. Битите са имали деца на борда да самолета.

Сред тях е жена на 50 години, която е била бита до такава степен, че е трябвало да прекара три дни в болница, съобщи майка на друга пътничка в самолета.
"Когато отидох да я посетя в болницата, можех да видя раните по главата и тялото й", разказа жената.

Засега полицията в Пекин не е коментирала твърденията. Китай вече увери, че няма да щади сили в издирването на самолета. Китайските лидери изразиха съпричастност към семействата на жертвите.

Международна издирвателна операция в Индийския океан не даде резултат. Разследващите работят по версията, че самолетът е бил нарочно отклонен от първоначалния си път, преди да потъне в океана. Но никой засега не знае дали точно така се е случило и ако е така, какви са били причините на извършителя, отбелязва БТА.

3770 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.09.12 | 14:27

3
Така и не потърсиха самолета в американската база "Диего Гарсия "

2014.09.12 | 14:27

1
pitaite amerikancite te znaiat zahto izcezvat,padat samoletite
onq s konq

2014.09.12 | 14:27

2
Американците ясно и точно докаэаха със снимков материал от спътник че ПРОРУСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ В УКРАЙНА СНАБДЕНИ СЪС РУСКО ОРЪЖИЕ СВАЛЯТ САМОЛЕТИ.

Добави коментар

Водещи новини