Обама посети джамия в Малайзия

  • 27 април 2014 08:34

  • 1856
  • 4
Обама посети джамия в Малайзия
©

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият посети джамия в Куала Лумпур, столицата на Малайзия, преди срещата си премиера Наджиб Разак, предаде БТА, цитирайки АП и ДПА.

Очаква се двамата да обсъдят търговията, сигурността и редица общи проблеми. Програмата на Обама в Малайзия включва и среща с млади лидери, както и разговор с групи от гражданското общество и поддръжници на социални реформи в предимно мюсюлманската страна по-късно през деня. Обама е първият американски президент, който посещава Малайзия от 1966 година. Това е третият етап от  обиколката му в Азия, която започна с Япония и Южна Корея. В понеделник американският президент отлита за Филипините. Обама няма да се срещне с основния опозиционен лидер, Анвар Ибрахим, подчертава АП. Лидерът на коалицията "Народен съюз" е основната политическа заплаха пред премиера Разак, който губи популярност. Ибрахим беше обвинен в содомия и обжалва, след като присъдата му беше потвърдена на две инстанции. Той рискува да загуби мястото си в парламента и да попадне в затвора. Процесът е политически мотивиран според Вашингтон и международни правозащитни организации, поради което правозащитници призоваха президентът на САЩ да се срещне лично с него. Вместо Обама, с Ибрахим ще се срещне съветникът му по националната сигурност Сюзан Райс.

По време на посещението си Обама внимателно отправяше посланието, че американската военна мощ може да смекчи агресията на Китай в Азиатско-тихоокеанския регион. В същото време той иска от Пекин да използва нарастващото си влияние, за да помогне за разрешаването на международните спорове с Русия и Северна Корея, отбелязва АП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1856 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
отчето

2015.03.03 | 12:35

3
"Обама посети джамия в Малайзия" Докато беше във Ватикана, колко църкви посети? Проклет АНТИХРИСТ!!!
seastar

2015.03.03 | 12:35

4
Лапай! Ти си едно нищожество и въобще нямаш думата да казваш на първия човек в света какво може и какво не може да прави.

2014.05.02 | 15:33

2
" Poslednite stanaha Purvi " - da ti govori nesto ??????

2014.05.01 | 01:26

1
barack husein obama !!! ;-)))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини