Близки на пътниците от изчезналия самолет спретхана бунт в Пекин

  • 25 април 2014 12:49

  • 1041
  • 0
Близки на пътниците от изчезналия самолет спретхана бунт в Пекин
© Getty Images/Guliver

Няколко десетки близки на пътници от изчезналия през март малайзийски самолет протестираха през нощта пред посолството на Малайзия в Пекин, предаде Франс прес. Протестът се състоя след бурна среща вчера между семействата на пътниците и представители на самолетната компания, по време на която се наложи да се намесят силите на реда. Малайзийското посолство беше поставено под засилена полицейска охрана.

Близките на изчезналите пътници от 50 дни са настанени в хотел в китайската столица, където редовно се провеждат срещи между тях и представители на "Малейжа еърлайнс" и малайзийското правителство. Срещите редовно протичат със скандали, тъй като много от близките са убедени, че Куала Лумпур не предоставя цялата информация за инцидента със самолета, в който 153 от 239 пътници бяха китайски граждани.

Едно от исканията на нощната демонстрация беше да бъде сменен представителят на малайзийската страна, който поддържа връзка с близките на пътниците.

Издирването на останките на изчезналия самолет може да отнеме години, каза висш представител на американската армия, съобщи БТА. Въпреки мащабното международно издирване, включително със специализирана подводна апаратура, предоставена от САЩ, до момента не са открити никакви следи от Боинга на "Малейжа еърлайнс", който изчезна на път от Куала Лумпур за Пекин на 8 март.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1041 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини