Обвиниха Первез Мушараф в държавна измяна

  • 31 март 2014 10:10

  • 1212
  • 2
Обвиниха Первез Мушараф в държавна измяна
© Getty Images/Guliver

Специален пакистански трибунал повдигна обвинение в държавна измяна срещу експрезидента Первез Мушараф. Това се случва за пръв път с бивш главнокомандващ армията на Пакистан, предаде Франс прес.

70-годишният Мушараф е извършил според обвинението държавна измяна, като е наложил през 2007 г. извънредно положение и е суспендирал конституцията.

Съдийката Тахира Сафдар прочете обвинителния акт на бившия лидер, управлявал от преврата през 1999 г., до свалянето си от власт през 2008 г.

На заседанието, дълго отлагано по-специално по съображения за сигурност, Мушараф веднага заяви, че е невинен, и отрече да е търсел начин да избегне обвинението под претекст на разклатеното си здраве или на талибанските заплахи.

Наричат ме предател, при все че съм командвал армията 9 години, служил съм в редиците й 45 години и съм се сражавал в две войни. Това предателство ли е? - попита Мушараф в залата, цитиран от БТА.

Специалният трибунал бе създаден през ноември от премиера на Пакистан Наваз Шариф, отдавнашен съперник на Мушараф. Освен делото за измяна, бившият президент е разследван и заради предполагаемата си роля в убийствата на своята политическа съперничка Беназир Бхуто и бунтовническия водач Акбар Бугти, също и по повод кръвопролитния армейски щурм срещу ислямисти, барикадирали се в Червената джамия в Исламабад, посочва АФП.

Последвайте канала на

1212 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2014.04.04 | 00:21

2
Обвиниха Первез в первезия.
Важно!

2014.03.31 | 19:31

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Водещи новини