Tърсенето на самолета навлезе в нова фаза

  • 15 март 2014 09:29

  • 9054
  • 6
Tърсенето на самолета навлезе в нова фаза
©

Малайзийският премиер съобщи на пресконференция, че според разследващите изчезването на самолета на малайзийските авиолинии миналата събота е резултат от преднамерени действия, съобщи Асошиейтед прес. На пресконференция министър-председателят Наджиб Разак каза, че траекторията, по която е пътувала машината, говори, че някой умишлено го е върнал от маршрута към Пекин и той е прелетял над Малайзия, след което е бил отклонен в западна посока.

Следователите потвърдиха, че самолетът, засечен от военен радар, е изчезналият от полет Ем Ейч 370 и че транспондерът му най-вероятно е бил дезактивиран, преди да достигне източното крайбрежие на Малайзия, допълни Разак. Сега властите се опитват да проследят самолета по два възможни коридора - северен от границата с Казахстан и Туркменистан към Северен Тайланд, и южен от Индонезия до южния Индийски океан.

Премиерът каза, че разширяването на зоната на издирвателните работи е основано на последни сателитни данни. "Ясно е, че търсенето на самолета навлезе в нова фаза. Надяваме се новата информация да ни доближи до намирането му, посочи Разак. Освен това ще фокусираме усилията си върху това кой и защо може да е установил контрол над самолета."

Премиерът допълни, че засега не могат да бъдат потвърдени предположенията, че самолетът е бил отвлечен, и че все още се разследват всякакви версии за причините за отклоняването му от маршрута. Малайзийският премиер съобщи освен това, че издирвателната операция в Южно китайско море, където за първи път е бил изгубен контактът на контролната кула с апарата, ще бъде преустановена и усилията ще се съсредоточат в Индийския океан.

Последвайте канала на

Нора Виткова
9054 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Герчо с тамбурата

2014.03.16 | 15:12

6
Защо никой не забеляза,че в края на изявлението на Путин ,когато Русия вдигна в бойна готовност западните военни окръзи ,заради събитията в Украйна , Той нареди да бъде вдигната в бойна готовност и Космическата руска армия. Какво е това, каква е тази армия, къде се намира и най-главното-как действа и какви са резултатите от действиятя и. А вие сте тръгнали самолета да търсите,скоро и цели градове ще търсим.
pepino

2014.03.16 | 14:01

3
Настава неква пълна лудница братле :)

2014.03.16 | 14:52

5
Коментиращите тук ме изумявате с простотията си. Първо бяха извънземни, други измерения, втори бермудски триъгълник и тн. Защо винаги излиза, че Вие от всичко разбирате, а хората които това им е работата не? Оставете хората да си вършат своята работа, Вие си вършете своята и всички ще са щастливи.
Гугалов

2014.03.16 | 14:02

4
Сетиха се, когато сигурно вече самолетът е останал без гориво и се е разбил и потънал... едва ли ще бъде намерен.

2014.03.16 | 13:21

2
"Следователите потвърдиха, че самолетът, засечен от военен радар, е изчезналият от полет Ем Ейч 370 и че транспондерът му най-вероятно е бил дезактивиран" - защо чак сега,след толкова време се съобщава?Кому бе нужен целия цирк?
петя

2014.03.16 | 13:14

1
Ако е отвлечен каква е целта на терористите - не го разбиха в някой град не взеха заложници не поискаха да идат някъде няма никакъв ефект за тези които уж са го отвлекли

Добави коментар

Водещи новини