Българи бедстват в Ирак

  • 26 август 2011 06:05

  • 992
  • 1
Българи бедстват в Ирак
©

27 украинци, 7 българи и един непалски гражданин са откъснати от света и живеят в изоставена сграда в един от най-горещите и негостоприемни градове в света, без необходимите документи, за да се приберат у дома.

От четири месеца те стоят в Багдад, на един хвърлей от двореца на премиера в „Зелената зона” и са се превърнали в пленници с малко храна, питейна вода и електричество, пише в. „Ню Йорк таймс”.


Смирените работници са пристигнали в Багдад през януари от Източна Европа и Азия, за да търсят по-добро препитание. Те са имали важната на пръв поглед задача да построят десетки вили, които да подслонят държавните глави за годишната среща на Арабската лига, планирана да се проведе в Багдад.


Проектът обаче е бил спрян през април по неясни причини, а месец по-късно, когато настъпи „Арабската пролет”, Арабската лига отложи срещата си за следващата година. Така през април работниците е трябвало да спрат работа, като им е било казано, че парите за проекта са свършили, но проблемът е щял да бъде разрешен след няколко дни. Това обаче не се е случило.

Работниците не искат да напуснат страната, докато не си получат изработените пари. Дори и да искаха да си тръгнат обаче, нямаше да могат, защото разполагат с малко пари и ги заплашва арест, ако властите открият, че живеят в страната без визи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
992 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Алекс2

2011.08.27 | 10:23

1
Абе тъпанари,от България по-хубаво място за живеене няма...ебал съм ви Хамерика и Бряг на слоновата кост ако щете

Добави коментар

Водещи новини