В Китай арестуваха зам.-министър заради корупция

  • 20 декември 2013 16:29

  • 1303
  • 2
В Китай арестуваха зам.-министър заради корупция
©

Китайският зам.-министър на обществената сигурност Ли Доншен е разследван за сериозни нарушения на законодателството в страната, заявиха от Китайската комунистическа партия в петък.

Обвиненията срещу него са част от разкриването на голям корупционен скандал, в който може би са замесени и по-високопоставени партийни фигури, предава АП.

Властите в Пекин не са дали подробна информация, но от съобщението става ясно, че срещу Ли е образувано производство в дисциплинарната комисия на партията. Най-вероятно срещу него ще бъдат повдигнати и обвинения в злоупотреба с власт.

58-годишният политик заема множество постове, включително зам.-директор на службата, отговорна за смазването на забраненото в Китай духовно движение Фалун Гонг, което повече от десетилетие бива подложено на тежки репресии.

Зам.-министърът е и член на Централния комитет на китайската комунистическа партия, в който членуват 350-те най-високопоставени личности в страната.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1303 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2013.12.27 | 13:30

2
v kitai da , no ne i v Bblgariq , v Bblgariq nqma korypciq i ne e imalo.........
Герчо с тамбурата

2013.12.27 | 13:29

1
Ако в България арестуваха за корупция,то от 1989 година до сега щяхме да бъде без правителства,президенти и Народно събрание,защото всички щяха да бъдат разстреляни както в Китай,

Добави коментар

Водещи новини