САЩ плащали на талибаните

  • 17 август 2011 10:17

  • 1332
  • 2
САЩ плащали на талибаните
©

САЩ са плащали на талибаните, предаде АП.

Вашингтон смята, че около 360 млн. долара, предназначени за възстановяване на азиатската страна, са попаднали в ръцете на екстремистите. Пропускът се обяснява с високата степен на корупция в Афганистан. Според специална разследваща група на Пентагона започнала разследване м.г. Тя разкрила множество злоупотреби със средства. В процеса, наричан "замърсяване на пари", доларите преминавали през афганистански фирми, наети за извършване на транспортни услуги, снабдяване с храна и медикаменти, доставка на електричество и гориво. Компаниите били собственост на талибани или на свързани с тях предприемачи.

"Парите се движат легално", пише в документ на разследващите. По-късно средствата се пренасочват към директни плащания или към поръчки и стават мръсни, правят извода американските военни. Според Пентагона документите показват, че голяма част от парите, предназначени за мирното население на азиатската страна, са пренасочени или откраднати.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1332 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
717

2014.10.27 | 11:37

2
Опитват се да отклонят вниманието от тях самите, точно американските военни им дават пари за да може войната да продължи и сега така го съобщават за да си измият ръцете и да излезнат невинни и все едно не са знаели нищо, просто всяка война в света се върти около парите, просто хвърлят прах в очите на хората и всичко се повтаря и повтаря.

2014.10.27 | 11:37

1
където има американци и техни интереси се водят воини

Добави коментар

Водещи новини