Шефът на болници "Токуда" иска да подаде оставка заради скандал

  • 08 октомври 2013 14:20

  • 1504
  • 0
Шефът на болници "Токуда" иска да подаде оставка заради скандал
©

Шефът на японската верига болници "Токуда" Торао Токуда предложи днес да подаде оставка заради скандал с измама по време на парламентарните избори през декември миналата година, предаде националната информационна агенция Киодо, като се позова на негово изявление, предава БТА.

75-годишният Токуда, основател на групата "Токушукай", която има 66 болници в Япония и една в София, България, изрази това намерение, след като полицията обискира на няколко пъти централата на групата в Токио и други нейни офиси от 17 септември. Причина за това са подозренията, че персоналът на "Токушукай" е подпомогнал незаконно предизборната кампания за изборите през декември на сина на основателя на групата Такеши Токуда, който е депутат в долната камара на японския парламент от управляващата Либерално-демократическа партия (ЛДП).

Торао Токуда обяви, че възнамерява да сътрудничи напълно с воденото в момента разследване, посочва агенция Киодо. Самият Торао Токуда бе член в Камарата на представителите на японския парламент от втори избирателен окръг в южната префектура Кагошима в продължение на четири мандата, преди да се оттегли от политиката през 2005 г.

Той бе наследен като депутат от своя син, който спечели през декември трети пореден мандат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1504 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини