Иран разработи система за борба с антирадари

  • 27 септември 2013 07:31

  • 1240
  • 0
Иран разработи система за борба с антирадари
©

Командващият иранската противовъздушна база „Хатам ал Анбия” бригаден генерал Фарзад Есмаили заяви, че Иран е разработил система за борба с антирадарни средства, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на агенция ИСНА.

Според Есмаили системата, носеща кодовото название „Явар” („Съратник”), е създадена от специалисти от научения център в базата. Тя включва два вида отбранително въоръжение, предназначено за прикриване на големи регионални и стационарни радари и за защита на радари, използвани в системи за насочване на ракети.

Ирански специалисти разработват и по-сложна и усъвършенствана система, която е в процес на изпитания. Тя се нарича „Нама” („Поглед”) и позволява предаване на информация за ситуацията на бойното поле направо на компютър, управление на войските и коригиране на стрелбата на артилерията, отбелязва БТА.

Базата „Хатам ал Анбия” е научно-технически център, където се разработват нови военни технологии. Много от тях са въведени на въоръжение в армията на Иран и в елитния Корпус на гвардейците на Ислямската революция, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

Novini.bg
1240 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини