Безработен нападна с нож втория най-богат китаец

  • 18 септември 2013 14:33

  • 1341
  • 0
Безработен нападна с нож втория най-богат китаец
©

Китайският мултимилиардер Цзун Цинхоу беше нападнат и ранен от мъж, който заявил, че търси работа, предаде Франс прес.

Безработният от източния град Сучжоу, въоръжен с нож, се приближил до Цзун в петък недалеч от дома му в близкото селище Ханчжоу, като поискал да го вземе на работа във "Вахаха", компанията за напитки, на която е президент. След като получил отказ, той нападнал 67-годишния милиардер и го ранил в лявата ръка, по данни на полицията. Нападателят е бил арестуван същия ден.

Цзун заяви, че нападението е просто един инцидент и се възстановява добре. Той вече се е върнал на работа. Според хонконгски икономически всекидневник, нападението може да е отмъщение за уволнението на филиал на "Вахаха". Цзун е вторият най-богат човек  Китай според неотдавна публикувана класация на "Форбс", която му отне първото място.

Богатството му се оценява на 11 милиарда долара. По-богат от него е само Ван Цзянлин, генерален директор на "Уанда груп", който притежава 14 милиарда долара. Цзун започнал бизнес, след като навършил 40 години, като продавал газирани напитки на деца. Компанията "Вахаха", чието име означава "смеещо се дете" на китайски, вече е третата по големина компания за безалкохолни в страната и има 30 хиляди служители.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1341 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини