Арестуваха трети заподозрян за груповото изнасилване в Мумбай

  • 25 август 2013 08:10

  • 2135
  • 0
Арестуваха трети заподозрян за груповото изнасилване в Мумбай
©

Индийската полиция съобщи, че е арестувала трима мъже във връзка с груповото изнасилване на журналистка в Мумбай, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Новината за престъплението завчера предизвика улични протести и възмущение в парламента и отново постави в центъра на общественото внимание безопасността на жените в Индия, където още са пресни спомените за изнасилването, довело до смъртта на студентка в Делхи през декември. Мнозина се питат дали въпреки затягането на наказателните закони за изнасилване след миналогодишното нападение, Индия е станала по-безопасна. Новото нападение беше извършено в Мумбай, финансовата столица, смятана за най-безопасния индийски град за жените.

Нападението беше извършено в бивша индустриална зона, която сега е един от най-бързо развиващите се квартали в града. 22-годишната жертва, фоторепортер, е приета в болница, където е в стабилно състояние. Полицията арестува един заподозрян вчера, а днес бяха арестувани още двама. Жената била със служебна задача в изоставена текстилна фабрика заедно с колега, когото нападателите завързали с колан. Индийските медии разкриха подробности, например че нападателите заплашили жертвата със счупена бирена бутилка и предупредили, че ще разкрият самоличността й, ако посмее да се оплаче в полицията.

Процесът срещу четирима мъже и един непълнолетен, обвинени за изнасилването през декември, се очаква да приключи до три седмици. Заключителните пледоарии по процеса на четиримата възрастни започнаха завчера.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2135 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини