САЩ и Пакистан ще преговарят за сигурността

  • 01 август 2013 14:00

  • 729
  • 0
САЩ и Пакистан ще преговарят за сигурността
© Getty Images/Guliver

САЩ и Пакистан са се договорили за възобновяване на преговорите на високо ниво по въпросите за сигурността, предаде РИА Новости.

“Щастлив съм да обявя, че решихме да възобновим стратегическия диалог, за да установим по-дълбоко, всестранно и всеобхватно сътрудничество между нашите страни”, заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери след преговори с министъра на външните работи на Пакистан Сартай Азиз в Исламабад.

Американският дипломат отбеляза, че преговорите ще засегнат всички ключови аспекти от диалога - “от граничния контрол и борбата с тероризма до стимулирането на американските частни инвестиции”.

Кери покани премиера на Пакистан Наваз Шариф да посети Вашингтон и да се срещне с президента на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият.

Азиз на свой ред настоя САЩ да прекратят ударите на безпилотни летателни апарати по предполагаеми терористи в Северозападен Пакистан, при които загиват много мирни граждани. “Атаките на безпилотните самолети са контрапродуктивни за нашите отношения”, заяви Азиз.

Преговорите на високо ниво между двете страни бяха преустановени през 2011 година след случаен американски въздушен удар по пакистански военен пост на границата с Афганистан, при който загинаха 24 военнослужещи.

Последвайте канала на

729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини