Доживотен затвор за индийци, изнасилили туристка пред мъжа й

  • 20 юли 2013 20:29

  • 2635
  • 1
Доживотен затвор за индийци, изнасилили туристка пред мъжа й
©

Шестима индийци, обвинени в групово изнасилване на 39-годишна швейцарска туристка в Индия през март, бяха осъдени на доживотен затвор, предаде агенция „Прес Тръст ъв Индия”.

Жестокото посегателство бе извършено в централния щат Матхя Прадеш. Жената се разхождала с велосипед заедно със съпруга си, когато двамата били нападнати и ограбени, а тя – изнасилена.

Прокурорът по делото Раджендра Тивари изрази удовлетворение от присъдите на всички обвиняеми.
Това бе поредният случай на изнасилване на фона на нестихващите протести срещу сексуалните посегателства срещу жени в Индия, които избухнаха след смъртта на 23-годишната студентка, насилена и бита в автобус през декември.

Последвайте канала на

2635 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Noviqt

2015.01.12 | 19:43

1
Мога само да се възхищавам от правосъдната система в Индия. Забелязахте ли, че това се случва в Индия (бил съм там - мизерия, мръсотия, животински начин на живот), а не във високо цивилизована държава. За гнусно престъпление - солени присъди.Ха познайте как щеше да протече делото у нас??? Съдията щеше да си напълни джоба и, едва ли не, да изкара виновна жената ( била е облечена предизвикателно, кара колело и ги е предизвикала с поведението си). Как може дотолкова да падне морала на нашите съдии?????Вече и обикновения човек е убеден, че са тотално корумпирани. Жалко за България.

Добави коментар

Водещи новини