Заради критики в нета японски депутат се самоуби

  • 25 юни 2013 11:53

  • 1695
  • 2
Заради критики в нета японски депутат се самоуби
©

Депутат от парламента на японската префектура Ивате бе намерен мъртъв, предаде РИА Новости.

По данни на полицията в Страната на изгряващото слънце 56-годишният законодател Мицуо Коиджуми е сложил край на живота си. Най-вероятната причина за самоубийството на депутата е остра критика, която е била отправена към него от интернет-обществото в азиатската островна държава.

Мицуо написал в блога впечатленията си за посещението си в болница. Той бил възмутен от отношението към него. Той е бил извикан от служител в здравното заведение първо по номера, даден му от апарата, а после с името си. Депутатът определил това отношение като третиране на затворник. Чашата на търпението на мъжа преляло след като той бил извикан на гишето да си плати за обслужването в болница сумата, равна на 150 долара. Според законодателя касиерът е трябвало да отиде до него на крака, за да изрази благодарността си към клиента за огромната сума. Мицуо бил толкова възмутен, че отказал да плати и излязъл от болницата.

Записът в блога предизвика вълна от възмущение. Миналата седмица депутатът бе принуден да свика специална пресконференция и да поднесе извинения за недостойното си за неговото положение поведение. Той също е платил сметката си за услугите.

Малко преди смъртта си Мицуо се оплаквал от липса на апетит и апатия. Тялото му бе открито днес до семейното огнище.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1695 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
уъ

2013.07.05 | 22:14

2
АКО НИЕ СМЕ ЯПОНИЯ, ТУКА НЯМА ДА ОСТАНЕ ЖИВ деПУТАТ. ЗА 1 ДЕН ВСИЧКИ ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ХАРАКИРИ.

2013.07.05 | 22:14

1
Четете ли, 240 животни?

Добави коментар

Водещи новини