Владимир Путин: Талибаните са заплаха за Русия

  • 08 май 2013 16:44

  • 1139
  • 2
Владимир Путин: Талибаните са заплаха за Русия
©

Радикалните групировки в Афганистан могат да се опитат да разпространят дейността си в съседните страни, включително в Русия, заяви днес руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде ИТАР-ТАСС.

"Има всички основания да се предполага, че в близко бъдеще можем да се сблъскаме с усложняване на положението в Афганистан", каза Путин на заседание на руския Съвет за сигурност, посветено специално на Афганистан. По думите на президента "международни терористични и радикални групировки" не крият плановете си "да изнасят нестабилност" и ще се опитат да прехвърлят своята подривна дейност в съседни страни и в Русия. Путин посочи като главни рискове и заплахи увеличаването на наркотрафика, престъпността, неуправляемите потоци бежанци и фундаментализма.

Президентът на Русия констатира, че силите на САЩ и НАТО в Афганистан не са съумели да стабилизират ситуацията в региона, а напротив - активността на "терористичните и радикални групировки" напоследък е нараснала. Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 потвърди, че Русия е готова и занапред да оказва необходимата помощ на Афганистан при подготовката на военни и граждански специалисти, както и в хуманитарната сфера, предаде ИТАР-ТАСС. В изказването на заседанието на Съвета Путин подчерта, че Русия трябва "да засили системата за сигурност в стратегическата южна зона, включително нейния военен компонент", съобщи Ройтерс. Той добави, че Русия трябва да си сътрудничи със съюзниците си от две регионални организации за сигурност, в едната от които влиза Китай.

Последвайте канала на

БТА
1139 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.09 | 12:36

2
Та те НАТО и САЩ не са имали за цел да стабилизират, а да доразрушат тази окаяна държава. Отделен е въпроса защо именно нея и има ли нещо общо основното производство там- а именно хероина.

2013.05.09 | 12:36

1
Православна Русия ще се справи с ислямската сган!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини