Китай призова за сдържаност след израелските удари по Сирия

  • 06 май 2013 14:21

  • 1313
  • 2
Китай призова за сдържаност след израелските удари по Сирия
©

Китай завоалирано разкритикува Израел след като премиерът на близкоизточната страна Бенямин Нетаняху пристигна на петдневно посещение в азиатската държава.

Китайските власти заявиха, че са против използването на сила и призоваха за сдържаност и спазване на суверенитета, след като Израел нанесе въздушни удари по Сирия, предаде Ройтерс.

"Ние сме против използването на военна сила и вярваме, че суверенитетът на страните трябва да се спазва", заяви говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунин. „Китай също така призовава съответните страни да се основават върху защитата на регионалния мир и стабилност, да проявяват сдържаност и да избягват действия, които могат да доведат до ескалиране на напрежението”, подчерта Хуа.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1313 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.05.08 | 16:44

2
В цял свят правят каквото си искат.Те са евреи.Затова Христос се е отрекъл от тях.Но шинайците са прави и това тяхното е предупреждение.

2013.05.08 | 16:44

1
Ne, ne se e otrekal.Takiva kato teb nqmat ni6to ob6to s Isus Hristos i kato govorqt lajlivo ot negovo ime si navli4at dopalnitelen grqh kam ostanalite im grehove.

Добави коментар

Водещи новини