КНДР тръгна по пътя на войната (обновена)

  • 05 април 2013 10:08

  • 3780
  • 3
КНДР тръгна по пътя на войната (обновена)
©

Още една ракета бе разположена на източното крайбрежие на Корейската народнодемократичната република (КНДР), предаде РИА Новости.

По данни на руската агенция, която се позовава на южнокорейски медии, оръжието е сложено на подвижна установка и е скрито в обект, чието предназначение все още не може да бъде определено. Това е втората ракета в същия район, разположена от вчера. Според източника на агенция Йонхап от Сеул Пхенян най-вероятно планира да изстреля ракетите без предварително предупреждение.

Днес руското посолство в Северна Корея е получило предложение от властите за изтегляне на посолството във връзка с напрегнатата ситуация в района. Подобни писма са получили и други дипломатически мисии в страната.

В същото време австралийското военно министерство на отбраната обяви, че разработва план за евакуация на своите от граждани от Южна Корея. Мярката е предприета заради покачването на напрежението на Корейския полуостров.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3780 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.01.06 | 16:49

3
До 1 и 2 Давате ли си сметка какво ще стане при един ядрен конфликт

2013.04.07 | 21:07

2
Северна Корея хубаво ще ги изпита! Ама после какво ще стане със Северна Корея изобщо не е ясно! Най вероятно и върху тях ще изпитват ракети с много по голяма ефективност.
gogo

2013.04.07 | 21:07

1
Хубаво е да ги изпитат тези ракети! поздрав за америка!

Добави коментар

Водещи новини