КНДР: Ядреното оръжие гарантира нашата сигурност (обновена)

  • 02 април 2013 09:06

  • 2078
  • 4
КНДР: Ядреното оръжие гарантира нашата сигурност (обновена)
©

Атомното оръжие е средство за защита на суверенитета на страната, е заявил лидерът на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен Ун, предаде Интерфакс.

На заседание на управляващата Корейска трудова партия държавният глава на комунистическата азиатска държава е казал: Ядрените оръжия на Северна Корея се явяват средство за сдържане и гарантиране на суверенитета на страната. В същото време той е издал заповед на въоръжените сили на КНДР да не нанасят първи удар по Южна Корея. "Трябва да сме готови да отговорим, но не трябва да провокираме империалистите", е заявил водачът.

Изказването на Ким Чен Ун идва малко след като Ройтерс предаде за официалното заявление на Пхенян, че страната ще възобнови ядрената си програма. В плановете на Северна Корея влиза и пускането в експлоатация на спрения рез 2007 г. реактор в Йонбьон, допълва британската медия, която се позовава на Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА). В информацията се казва, че съоръженията ще бъдат използвани за получаване на електроенергия и за военни цели.

Руското министерство на външните работи обяви, че все още има шанс преговорите по ядрената програма на КНДР да бъдат възобновени.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2078 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Гого

2013.04.05 | 20:18

4
Къде са хамериканците с техните заплахи? Изглежда ги е шубе...

2013.04.05 | 20:18

3
От първите три коментара си личи, че не знаете нищо. Американците имат ядрено оръжие от 60 години, Вие идиоти си мислите, че тия Корейци за 1 месец са произвели и стигнали капаците, който Американците са направили за 60 години. Много, ясно че ще пратят два кораба, за да ги атакуват, за да може Америка да имат основание за нападение, след което в рамките на максимум месец, Корея ще капитулира.
Васко от Варна

2013.04.05 | 20:18

2
Не зная , американците дали не преиграват само с тези два изпратени кораба ? Може би , подценяват заплахите и това вероятно ще им изиграе лоша шега . Тоест ,друго щеше да бъде , ако в региона контрола над ситуацията беше поет от 6-ти американски флот !?
2

2013.04.05 | 20:18

1
Американците винаги са били шубета. Те са газени тенекета. Крайно време е някой да ги изтрие от лицето на Земята.

Добави коментар

Водещи новини