Индиец дари 2.3 млрд. долара за благотворителност

  • 25 февруари 2013 08:17

  • 800
  • 0
Индиец дари 2.3 млрд. долара за благотворителност
©

Индийският милиардер Азим Премжи, собственик на високотехнологичната група Wipro е дарил 2.3 милиарда долара (1.74 милиарда евро) на благотворителна организация, работеща в сектора на образованието, предаде Франс прес.

Азим Премжи, който изгради империята си, започвайки с предприятие за олио, дари през 2010 г. 2 милиарда долара на същата фондация, която носи неговото име, пише profit.bg.

Премжи е прехвърлил акции за 2.3 млрд. долара от компанията си в полза на институцията, която финансира програми за подготовка на индийски учители и за изграждане на училища, се посочва в комюнике на Wipro.

Състоянието на Премжи се оценява на 16 млрд. долара според класацията на най-богатите хора в света на американското списание Forbes за 2012 г.

"Най-богатите би трябвало да допринасят съществено за създаването на един по-добър свят за милиони хора, които нямат техните привилегии".

Това заяви Премжи неотдавна при влизането си в клуба на милиардерите филантропи The Giving Pledge, създаден от съоснователя на Microsoft Бил Гейтс и американския инвеститор Уорън Бъфет.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
800 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини