Арменската опозиция продължава да оспорва изборите за президент

  • 22 февруари 2013 21:35

  • 556
  • 0
Арменската опозиция продължава да оспорва изборите за президент
©

Хиляди протестираха и днес срещу резултатите от президентските избори в Армения, загубени от подкрепяния от тях опозиционен кандидат Рафи Хованесян, предаде АП.

Хованесян, придружен от съпругата и сина си, заяви пред около 8 000 свои привърженици на митинг в Ереван днес, че ще продължи да настоява за анулиране на резултатите от изборите, които според него са били манипулирани. "Ще продължим нашата борба спокойно и съгласно конституцията. нашето демократично движение няма да сре и ние ще победим", заяви той с вдигнат юмрук над главата си, предаде Ройтерс.

Роденият в САЩ Хованесян, първият министър на външните работи на Армения след разпадането на СССР през 1991 г., съобщи, че през уикенда ще обиколи редица градове в страната, където е спечелил повече гласове от съперника си, и ще организира нов митинг в столицата в неделя.

Международните наблюдатели заявиха, че изборите, на които според официалните резултати президентът Серж Саркисян получи близо 59 процента от гласовете, а Хованесян остана втори с 37 процента, са били лишени от конкуренция, но отчетоха подобрение в сравнение с предишния вот.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
556 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини