Депутати – изнасилвачи разбуниха Индия

  • 08 февруари 2013 13:12

  • 1035
  • 0
Депутати – изнасилвачи разбуниха Индия
©

Индийските сили за сигурност разпръснаха днес демонстранти в южния щат Керала, предаде АФП.

Няколкостотин души поискаха заместник-председателят на местния парламент Дж. П. Куриен, обвивен в изнасилване, който бе оправдан от съд през 2005 г. Наскоро жертвата на сексуалното престъпление, е поискала ново разследване на депутата. Майката на изнасилената е написала писмо до лидера на управляващата партия Индийски национален конгрес Куриен да бъде лишен от депутатски имунитет, с който той се ползва от 19 години. Самият той отрича обвиненията и твърди, че срещу него се води кампания за очерняването му.

В столицата Делхи също имаше протести. Депутат във федералния парламент за пореден път отказа да се яви пред съда. Махалаба Мишра е обвинен в това, че наредил да бъде отвлечено момиче, което по-късно е било изнасилено. От офиса му обясниха, че депутатът в момента е на религиозен фестивал, провеждан на стотити километри от столицата.

Страната бе потресена от изнасилването на 23-годишна студентка в Делхи на 16 декември. Тогава шестима мъже се изгавриха и пребиха младото момиче, което по-късно почина от раните си. В момента те са изправени пред съда и делото се гледа по бързата процедура.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини