Афганистански талибани: Принц Хари е луд

  • 22 януари 2013 16:45

  • 1227
  • 0
Афганистански талибани: Принц Хари е луд
©

Принц Хари явно има психически проблем, заявиха днес талибански бунтовници, след изявление на британският принц, в което той прави паралел между упражненията му по стрелба от хеликоптера му в Афганистан и видеоигрите, предаде АФП.

Цели 49 страни с мощните си оръжия не успяват да унищожат муджахидините, а сега идва принцът и сравнява войната с видеоигрите си, със своя Плейстейшън и както там ги нарича, заяви иронично талибанският говорител Забиула Муджахид в интервю за АФП. Снощи британското министерство на отбраната съобщи, че принц Хари е напуснал Афганистан след приключването на 20-седмичната му военна служба там. Британската агенция Прес асошиейшън (ПА), която разговаряла с него по време на службата му, задържала досега интервюто от съображения за сигурност. Вчера обаче тя публикува неговите изказвания.

Запитан за ролята му на пилот на хеликоптер "Апачи", принцът, каза че "се радвал", тъй като бил от хората, които обожават да играят на Плейстейшън и Ексбокс и с удоволствие си мислел, че може би е бил полезен с пръстите, допълвайки, че е убивал от пилотската кабина.
За нас и за народа ни това е истинска, историческа война, война на съпротива, каза Муджахид. Не приемаме тези коментари особено сериозно, тъй като сме виждали и чували, че при завръщането си от Афганистан много чуждестранни войници, окупатори, развиват психически проблеми, добави талибанският говорител.

Последвайте канала на

БТА
1227 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини