Замърсяването на въздуха в Пекин достигна рекордни нива

  • 12 януари 2013 20:10

  • 1206
  • 0
Замърсяването на въздуха в Пекин достигна рекордни нива
©

Замърсяването на въздуха в пословично мръсната китайска столица достигна опасни равнища днес и гъст смог пречеше на видимостта втори пореден ден, предадоха АП и АФП.

Населението бе предупредено да си остане у дома. Местните власти предупредиха, че силното замърсяване вероятно ще продължи до вторник. От вчера Пекинският общински център за контрол на околната среда отчита равнища на индекса за качеството на въздуха между 176 и 442 за по-широкия район на Пекин. Днес показателят достигна 456 в Пекин, информира АФП. Въздухът се счита за добър при равнище на индекса 50 или по-ниско и е опасен при нива между 301 и 500, когато на хората се препоръчва да избягват физически дейности на открито, посочва АП.

Вчера контролните органи отчетоха равнище над 300, а съобщенията на центъра в реално време сочат, че Пекин остава силно замърсен и днес, когато късния следобед показателят доближаваше 500 на някои измервателни станции. Днес на уебсайта на центъра за контрол имаше предупреждение, че гъстотата на фините прахови частици е достигнала 700 микрограма на кубичен метър в много части на Пекин и че се очаква въздухът да остане замърсен и през идните три дни.

Американското посолство в Пекин измери качество на въздуха 728 днес следобед и гъстотата на фините прахови частици 845 микрограма на кубичен метър. Равнищата често се различават в различните части на Пекин, уточнява АП.

Последвайте канала на

БТА
1206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини